Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Legújabb platós tricikli, 72V 3000W!

 

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
6
1
4
3
8
Üzletünk

Garanciális tudnivalók, tanácsok

Garanciális tudnivalók!

A precíz és minőségellenprzött gyártás mellet is előfordulhat - hisz a Mercedes is elromlik -, hogy meghibásodik a kerékpár.

Minden esetben tájékozódjon a garancia füzetből az Önt megillető fogyasztói jogok miatt, a garanciális feltételekről és az alapvető hibaelhárítással kapcsolatban!
Abban az esetben, ha bármi rendellenességet észlel - furcsa zajok, rezonancia stb - ne használja tovább a kerékpárt!

A kellékszavatossági, termékszavatossági, illetve garanciális igény kizárható, ha a fogyasztó elmulasztotta karbantartási kötelezettségét, azaz például elektromos kerékpár esetén a 6. hónap végéig esedékes kötelező átvizsgálás és szerviz megtörténtét hitelt érdemlően nem tudja igazolni. A karbantartási irányelvek a használati útmutatóban olvasható.

Amennyiben a kötelező féléves szervízt mi végezzük, abban az esetben a teljes garanciális javítást mi végezzük, amennyiben a féléves szervízt más szervíz végezte, illetve nem végezték el egyáltalán, abban az esetben is gyártói garancia él vételár függvényében 12-24 hónapig, azaz a hibás alkatrészt bevizsgálás után javítjuk, vagy díjmentesen cseréljük. Amennyiben a fellépő hiba a kötelező karbantartás elmulasztása miatt lép fel a garanciális igényt elutasítjuk, a felmerülő szállítási és bevizsgálási költségeket kiszámlázzuk. ( gyakran előforduló karbantartás hiányára utaló hibák: oxidáció, tengelyek lazulás miatti kikopása, kenés elmulasztása - lánc, tengelyek, zárak, stb. )
Fontos, hogy az elektromos kerékpár alapvető alkatrésze az akkumulátor, ha ez hibás, az kihatással van a működésre, bizomytalan működés, sebesség, teljesítmény vesztés lép fel.

Ami nem tartozik a garancia körébe:
- defekt, külső és belső gumiköpeny sérülése

- lánc elszakadás, feszesség beállítás

- törés, repedés, deformáció a külső elemeken, gázkaron, fékkaron, kapcsolókon

- izzó, LED kiégése

- vezetékek elszakadása, kidörzsölése

- biztosíték kiégése akkupakkban

- töltő beázása, vezetékeinek, csatlakozóinak kitörése

- akku szakszerűtlen töltése, tárolása, mélymerítése

- festés kopása, horzsolása,

 

A kerékpárokat beüzemelve, tesztelve és kipróbálva adjuk át, de a használat során lelazulhatnak csavarok, pedálon, tükrökön, sárvédőkön, láncon, ezek utánhúzása a felhasználó feladata, kérésre elvégezzük természetesen díjmentesen.

Gyakran előforduló "malőrök" amiért meg sem moccan a kerékpár:

- a gyújtáskulcs nincs rendesen elforgatva, mert az akkupakk nincs a helyén

- az akkupakk és a kerékpár közti csatlakozó kilazult, kicsúszott, nem kap áramot a kerékpár

- az akkuk teljesen lemerültek

- valamelyik fékkar beszorult, nem megy vissza alapállásba, a kerékpár nem indul

 

Az elektromos rendszer két fő része, akkupakk és a kerékpár vezérlő-motor.

A hiba behatárolható, ha semmi nem világít, valószínű, hogy az akkupakkal lesz a hiba! Ellenőrizze a gyújtáskapcsoló elfordul-e a megfelelő pozicióba, akkupakk csatlakozó stabilan a helyén van, a töltési ciklus beferjeződött-e az utóbbi töltéseknél, a zöld lámpa a töltőn kigyulladt-e?

Ha ezek nem segítenek, hívja üzletünket! Az akkupakkot és a töltők kérjük beszállítani a szervízünkbe, ha ezek súlya nem éri el a 10 kg-ot a garanciális ügyintézés nem a vásárlónál történik!

 

Kerékpáron világít minden, de nem indul. Próbálja a fékkarokat megmozgatni, a gázkart többször el-vissza mozgatni. Próbálja meg, hogy tekerésre elindul-e a rásegítés.

Ellenőrizze, hogy a töltöttségmutató nem-e üres akkut jelez.

Ellenőrizze, hogy a hátsó kerék szabadon forog-e, nem szorul?

Ellenőrizze, hogy a kerékhez vezető vezetékköteg nem sérült?

A fenti tapasztalatok birtokába hívja üzletünket a további teendőkért.

Garanciális javítást szervizünk végezheti, a beszállításról egyeztetni szükséges, amennyiben a kerékpár meghibásodás garanciális jellegű - gyári hibára visszavezethető - a szállítás költsége az eladót terheli,( maximum a vásárláskori házhozszállítás díja )  amennyiben a hiba az akkupakk, kérjük beszállítani, beküldeni szakszervizünkbe az akkupakkot és a töltőt bevizsgálásra, javításra.( Jogos garanciális igény esetén a postaköltséget utólagosan megtérítjük )

Amennyiben nem garanciális a hiba jellege, a költségeket közöljük, annak elfogadása esetén elvégezzük a javítást!

Csak tiszta kerékpárt tudunk javításra átvenni, sáros, poros, olajos vagy egyéb módon szennyezett kerékpárt tisztítani nincs módunk műhelyünkben!

Garanciális idő:

Kerékpár és fődarabjai : 12-24 hónap

Akkumulátorok: 6 hónap

Töltő: 12 hónap

 

Akkumulátorok garanciális ügyintézése:

Az elektromos kerékpár akkumulátor igen kényes, és költséges alkatrésze jármûvünknek. Érdemes odafigyelni, betartani a szabályokat, hogy hosszú életû legyen. Az elektromos bicikli akkuk többnyire un.: AGM savas-zselés, így a szakszerû töltés során minimális gáz képzõdik, és emiatt helyzetfüggetlen, és gondozásmentes. A kerékpár használat napján kötelezõen fel kell tölteni, majd, ha nem használjuk, feltöltött állapotban tegyük félre. Amennyiben huzamosabb ideig használaton kívül helyezzük az elektromos bicikli t, (az önkisülés miatt) jó idõben 2-3 hetente, télen havonta töltsük újra. 6 C-fok alatti környezetben tölteni nem szabad, vigyük melegebb helyre, és várjuk meg, míg felmelegszik.

 

A garanciális idő alatt - vásárlástól számított 6 hónap - a vásárló köteles a kezelési útmutatóban foglaltak szerint tölteni az akkumulátorokat. Lemrelült, félretett kerékpárban pár hónap alatt is, főleg hidegben megindul a visszafordíthatatlan szulfát lerekódás, ami a kapacitás részleges, vagy teljes elvesztéséhez vezet. A garanciális felülvizsgálat során egyértelműen kimutatható, a helytelen kezelés, és ez garanciavesztéssel jár!

A teljesen lemerült, azaz 10,5V akkufeszültség alá történt mélymerülés akkumlátor garanciája megszűnik, mivel rendeltetésszerű használat esetés - rendszeres használat, vagy használaton kívül 3-4 hetente feltöltés - esetén fizikailag nem lehetséges a mélymerülés, mivel a riasztó és az akkuk ünkisülése kisebb áramot vesz fel, mint ami ezt egy hónapon belül előidézheti, jelllemzően bekapcsolva felejtés napokig, vagy 1-2 hónapos magára hagyás idézi elő!

 

Akkumulátorok garanciális vizsgálatát - a hosszas töltési idő miatt ( 2-8 óra ) - csak szakműhelyünkben tudjuk elvégezni, ezért minden esetben kérjük a komlett akkupakk és töltő beszállítását a 9300, Csorna, Soproni u. 66/F üzletünkbe!

 

Garanciális ügyintézés és hibabejelentés:

Autósbolt Csorna

9300, Soproni u. 66/F

telefon: 06 96 950 885

email: bolt@sstuning.hu

 

 

 

Webáruház készítés