Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Legújabb platós tricikli, 72V 3000W!

 

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
5
9
4
2
5
Üzletünk

Téli tanácsok

A hideg idő beköszöntével két dolgot tesznek az elektromos kerékpár tulajdonosai, vagy használják tovább, vagy félreteszik, és majd tavasszal szeretnék újra használatba venni.
Pár jótanács mindkét esetre:


1. TÉLI HASZNÁLAT:
Törekedjünk rá, hogy fagymentes helyen töltsük az akkut, így elérhetjük a teljes feltöltést, míg fagyos körülmények közt ( +5 Celsius fok alatt ) soha nem fog az akku teljesen feltöltődni, a töltő lehet ki, vagy be sem kapcsol, és a bevihető energia lényegesen lecsökken!
Soha ne használja hidegben teljes terhelésen a kerékpárt, az akkuk meghibásodásához vezet!
Vegye figyelembe, hogy az ólomsavas akkuk nem képesek hidegben a teljes kapacitásuk leadására, ez a nyári 20-30 Celsius fokos teljesítményük akár 20-30%-ra is lecsökkenhet.
Összességében számoljon azzal, hogy a megtehető út hidegben drasztikusan csökken, ha nyáron 40 kilómétert megy el a bicikli, télen lehet 20-at se!
Különösen ügyeljen a rossz látási viszonyokra, viseljen láthatósági mellényt, használja a világítást!
Ez igaz nem Forma1-es jármű, ennek ellenére a nedves, csúszós úton érhetik meglepetések fékezésnél, kanyarban, legyen mindig óvatos, hisz a kerékpáron nem védi meg semmi egy eleséskor!

Gondoskodjon a kerékpár állagmegóvására, tisztítsa rendszeresen, kezelje a fém felületeket, különösen a krómozott alkatrészeket, hogy ne a rozsda egye meg! Olajozza a láncot, szabadunfutót, pedálokat, rugóstagokat rendszeresen!

2. TÉLI TÁROLÁS:

Amennyiben télen nem szeretné használni a kerékpárt, ellenben tavasszal szeretné újra a régi erőben tudni oda kell figyelnie az akkuk töltésére, tárolására!
Ha lehetséges, szerelje ki az akkupakkot a kerékpárból, tárolja meleg helyen, higyje el, meg fogja hálálni tavasszal, mikor újra használatba veszi!
Az akkuk önkisülése és a beépített riasztó szükségessé teszi, hogy használaton kívül is 3-4 hetente utántöltse!
A tavaszi használatbavételkor ne felejtse ell ellenőrizni a keréknyomást, láncot, világítást, fékeket!

Balesetmentes közlekedést kívánunk elektromos járművével!

Ha bármi kérdése, problémája lenne, szívesen állunk rendelkezésére elérhetőségeinken!

 

Webáruház készítés