Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Legújabb platós tricikli, 72V 3000W!

 

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
6
1
4
3
8
Üzletünk

Gyakran ismétel kérdések

- Mennyibe kerül az elektromos kerékpározás? Két költségtényező van, az energiafogyasztás, ez kb 80 Fillér kilométerenként, valamint az akkuk elhasználódása, ami átlagosan 10000-20000.- Ft évente, a 36V -os az ocsóbb, míg a több akkus a költségesebb!

- Miért elektromos kerékpárt, miért ne robbanómotorost? Ha nem indokolja a napi megtett út, azaz legalább 50 km megtétele/nap, nem célszerű beruházni benzines kerékpárba. Egy elektromos kerékpár hajtáslánca 4 elemből áll, akku, motor, vezérlő, ezek 10 alkatrészt jelentenek, míg egy robbanómotoros kerékpár hajtáslánca 200-250 alkatrészből áll, ezzel a meghibásodás lehetősége is 10-20 szorosa, nem számítva a benzinrendszer kocsonyásodását, a jelenleg kapható ethanolos üzemanyagok kikezdik a gumi alkatrészeket, ezáltal rendszeresen eltömődnek a vékony furatok a karburátorban. Indító akku éves cseréje, lánchajtás karbantartása folyamatosan gondot okoz. Gyakori a CDi gyújtáselektronika meghibásodása. Kellemetlen a hidegindítás, meg kell várni, míg üzemmeleg lesz a motor. Közhelyeket nem is szeretnénk sorolni - büdös, hangos, környezetszennyező... Nehezen hihető, hogy egy 32 ccm-es robbanómotor csak 300W leadására képes, így sokkal többet igazoltatják a rendőrök a robbanómotoros kerékpárok vezetőit, van aki ezt már megunva bukósisakban, biztosítással és jogosítvánnyal használja inkább. ( jelenleg minden robbanómotoros kerékpár segédmotorkerékpárként kerül elvámolásra ! )

- Mekkora emelkedőt bír egy elektromos bicikli? Mivel teljesítménye az emberi erőhöz hasonló nagyságrend, ezért igaz az, hogy ahova fel tudunk tekerni még kerékpárral, oda biztosan fel megy az elektromos bicikli is. Természtesen a nagyobb teljesítményű járművek könnyebben birkóznak meg az emelkedőkkel! Hegyet mászni nem alkalmas, szinte biztos! Vegye figyelembe azt is, hogy emelkedőre menet a felvett energia többbszöröse is lehet!

- Lehet-e tekerni az elektromos kerékpárt lemerülés esetén? A válasz igen, hisz mindegyik rendelkezik pedállal, de el kell mondani, hogy a 40 kg feletti járműveket már inkább tolni érdemes lemerülés esetén, a nagy súly, kedvezőtlen pedálpozíció és áttétel komoly erőkifejtést igényel.

- miért pörög a pedál, ha nincs rajta a lábam? A szabadonfutó a hátsó lánckerékben található kúpra futó görgős eszköz, mely működéséhez minimális ellentartás szükséges, azaz a pedálon tartott lábhoz tervezték. Ha a pedál szabadon van, a szabadonfutó elforgathatja. A forgó pedál működésbe hozza a pedálasszisztenciát, így a kerékpár vezérlője gázadás nélkül is működteti a motort, feltételezve, hogy tekerik a pedálokat. A fékkar behúzása, vagy a pedálok megállítása után a pedálasszisztencia a kerék megállását követően 2 másodpercen belül kikapcsol, ha a fékkart ez idő alatt elengedjük a pedálasszisztencia nem kapcsol ki, és újra tovább működteti a motort. A fékkarok behúzása alatt a motor nem kap hajtást, csak elengedés után.

- Mit tegyek, ha megállít a rendőr, és kötekedik az elektromos kerékpár miatt? Mindig legyen higgadt és türelmes, a munkáját végzi a rendőr, Önnek nincs mitől tartani, ha Tölünk vásárolta a járművét garantáljuk, hogy jogszerűen használja elektromos kerékpárját. A helyszínen nincs más teendője, mint elmondani, hogy ezt a járművet elektromos kerékpárként vásárolta. A járművön feltüntetett gyártmány és tipus alapján a hatóság ha akarja beazonosíthatja. Ha nem, akkor bemutatásra szólíthatják fel 30 napon belül a vásárlási bizonylatra, amin szerepelnie kell az elektromos kerékpárnak. Ettől kezdve a forgalmazó a felelős, hogy a jogszabályoknak megfelelő járművet adott el Önnek, a bizonyítási kötelezettség nem Önt terheli jogvita esetén! Abban az esetben ha nincs meg a vásárlási számla, vagy használati útmutató segítünk a pótlásba! A legújabb modeleken már fel van tüntetve részletesen a forgalomba hozó is, tehát semmi sem szükséges ezen felül!

- Mit tegyek hátsó defekt esetén? A hátsó kerékbe épített motor miatt kicsit körülményes a defekt javítás, de nem bonyolult! Szerelje le a sárvédő pálcáit, oldja el a motorvezetéket rögzíítő kábelkötegelőket, fékkar rögzítést,láncot, tengelyvégcsavarokat, és a kereket hátra tudja annyira húzni, hogy ki lehet bújtatni a gumiköpenyeket a motorkábellel szemközti oldalon! Javasoljuk a belső ragasztásos javítását, ehhez nem kell kifűzni, csak oldalra húzni!

- Milyen karbantartásokat kell elvégezni? Általánosságban elmondható, hogy nem igényel több odafigyelést, mint egy hagyományos kerékpár. Csavarok utánhúzása, lánc és szabadonfutó kenése ( WD40), általános tisztítás, különösen a rugóstagok megvezetőjére raködik le por, amit a kihordott zsír megköt, és beszoruláshoz vezethet! Az elektromos rendszer karbantartást igényel a balesetmentes, és gondtalan használathoz! Olvassa el ajó tudni pont alatt a vonatkozó írásunkat!

- Bírja az esőt? Igen, hisz nincs cukorból, de a korrozióvédelemről gondoskodjunk! Az elektromos vezérlőt, műszerfalat ne tegyük ki közvetlen vízsugárnak mosáskor!

- Fényes és drága, mi van ha ellopják? Mindenek előtt fotózza le a járművét, jegyezze fel az azonosító jeleket, típus, vázszám, motorszám, ezzel nagymértékben megkönnyítheti lopás esetén e felderítést! Ha lehetősége van regisztráltassa a BM nyilvántartásába!

- elromlott a kerékpár, mit tegyek? Először is olvassa el a garanciális feltételek és tanácsok pont alatt leírtakat, lehet azonnal megoldást talál a hiba elhárítására. Amennyiben nem segítenek a leírt tanácsok, hívja szervízünket a 0696950885 számon, és részletesen, egyértelműen adja meg a hibajelenséget, a kerékpár adatait, típus, gyáriszám, vásárlás idelye stb. Első hat hónapban a beüzemelést végző, azaz mi, továbbiakban a rendszeres szervízt végző a javító szolgálat, a vásárlástól számított 12 hónapig díjmentesen biztosítjuk a hibás cserealkatrészt!

- féléves szervíz hogyan működik? A vásárlástól számított 6 hónapon belül kötelező szervízt kell végeztetni minden járművön a balesetmentes használat érdekében. A kütelező szervízt végeztetheti szervízünkkel, vagy más szakszervízzel is. Amennyiben nálunk végezeteti a kötelező átvizsgálást, úgy a további garanciális időben is mi végezzük az esetleges javításokat díjmentesen az Ön címén. Amennyiben mással végezteti a kötelező átvizsgálást, a további garanciális időben a garanciális kötelezettségünk csak a címünkre megküldött hibás alkatrész cseréjére terjed ki, a hibabehatárolás, hibás alkatrész ki és beszerelése nem kötelezettségünk, azt a kötelező szervízt végzővel intézheti. Kötelező átvizsgálásnak díja 6000-10000.-Ft+ÁFA, típustól függően!  Figyelem, soha nem végzünk helyszínen kötelező szervízt, csak szervízünkben előre egyeztetett időpontban, ez 2-3 munkanap általában. A ki és beszállításról a vásárlónak kell gondoskodnia. A kötelező átvizsgálás elmulasztása garanciavesztő lehet!

Webáruház készítés