Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Legújabb platós tricikli, 72V 3000W!

 

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
5
9
4
2
1
Üzletünk

Elektromos kerékpárok töltésének leírása

Hogyan és mikor töltsük a kerékpár akkuit:

Az ólom savas akkumulátorok azt szeretik, amikor minden használat után feltöltjük őket. Legegyszerűbb praktika az, hogy amikor használtuk a biciklit – legyen ez akár egy gyors bevásárlás a sarki boltban – dugjuk fel töltőre, így nem fog pihenni az akkumulátor merített állapotban. A töltési folyamatot ne szakítsuk meg. Első használatbavételkor, és legalább kéthavonta merítsük le az akkut teljesen, és töltsük fel!

 

Az egyik vezető angol elektromos kerékpárokkal foglalkozó oldal szerint az akkumulátorok töltési ideje:

-Li-Ion (Lítium Ion) akkumulátorok: 4-6 óra

– NiMH (Nikkel-Fém-Hidrid): 4-6 óra

– SLA ( Zárt ólomsavas ) akkumulátorok: 6-8 óra

Legalább 90 naponta töltsük fel a NiMh és Li-Ion akkukat és Legalább 30 naponta a Savas-zselés akkukat addig amíg nem használjuk rendszeresen

 

Általánosságban az elektromos kerékpár akkukról:

Magyarországi viszonylatban az elektromos kerékpárok döntő többsége zárt, gondozásmentes (zselés) 12V.-os, ciklikus üzemre gyártott ólom akkumulátorral van szerelve. Attól függően, hogy hány voltos az elektromos rendszer, 2, 3, 4, vagy 5 db akkumulátor van sorba kötve az akkumulátor dobozában. Tehát az elektromos kerékpárok feszültsége: 24, 36, 48, vagy 60 voltos. A legelterjedtebb a 36 voltos rendszer. Az elektromos kerékpárral megtehető távolságot az akkumulátorok kapacitása és a környezet hőmérséklete határozza meg. Legjobban elterjedt kapacitás érték a 12 amperóra (Ah), nagyobb teljesítményű robogókba, triciklikbe a 20 Ah. Élettartamuk 300-350 töltési ciklus. Ez átlagos használat esetén 2-4 év. Az akkumulátorok "elöregedését" a megtehető távolság jelentős csökkenése jelzi. Az élettartam jelentősen csökken, ha 12,5 volt feszültség alatt tároljuk, ekkor ugyanis szulfátosodási folyamat indul, ami egy visszafordíthatatlan károsodást okoz. Ez kivédhető, ha minden használat után feltöltjük az akkumulátorokat. Ha hosszabb idejig nem használjuk, akkor havonta kondícionáló töltést kell végezni az önkisülés pótlására. Töltést, tárolást "O" celsius fok felett célszerű végezni. A hatótávolság szempontjából figyelembe kell venni, hogy az akkumulátorok kapacitása "O" fok alatt 30-40%-ot is csökkenhet. Az akkumulátor veszélyes hulladék, ezért az elhasználódott akkumulátorokat a vásárlás helyén le kell adni. Ott gondoskodnak a megfelelő tárolásról, ártalmatlanitásról. Ez fontos, hiszen környezetünk védelme mindenkinek közös érdeke.

Webáruház készítés